VÅRE KAMPSPORTER

Muay Thai

Muay Thai, eller thaiboxing som er det engelske navnet, er Thailands nasjonalidrett og en raskt voksende sport internasjonalt. I Muay Thai benyttes slag, spark, knær og albuer, og sporten kalles av den grunn ofte for “science of eight limbs”.

Muay Thai er en hard, morsom og meget allsidig treningsform som gir utholdenhet, styrke, hurtighet og fleksibilitet.

 

Boksing

Boksing er en av verdens eldste idretter. I boksing benyttes kun nevene som våpen. Boksing stiller store krav til koordinasjon og rytme i tillegg til utholdenhet, hurtighet og reaksjon. Boksing kan trenes som mosjonist eller rettet mot konkurranse. Boksing er også et viktig supplement til trening for utøvere i MMA og Muay Thai.

 

Kickboksing / K-1

Kickboksing er en kampsport som oppsto på begynnelsen av 1970-tallet i USA. Kickboksing består av en kombinasjon av slag fra boksing og spark fra karate.

Kickboksing har sin opprinnelse i USA i 1972. Sporten ble lansert i Europa og først i Tyskland i 1974 under navnet "kontaktkarate". Den gang utøvde man kun det som i dag kalles fullkontakt kickboksing. Senere ble det innført nye disipliner, og man valgte å endre navnet til kickboksing.

K-1 er en type kampsport som kombinerer teknikker fra thaiboksing, karate, taekwondo, savate, «San Shou», kickboksing og tradisjonell boksing.

Det er også navnet på organisasjonen som arranger denne kampsporten.